Publikavimo data: 2024-04-09
Šiltos tuno salotos
Šiltos salotos su kepto tuno gabalėliais, agurkais, pomidorais, šparaginėmis pupelėmis ir raudonaisiais svogūnais, užpiltos aliejaus, garstyčių ir balzaminio acto padažu. Šios salotos labai primena visame pasaulyje garsiąsias "Nicoise" salotas, tačiau jos yra daug paprastesnės. Šioms salotoms geriausia naudoti šviežio arba šaldyto tuno filė, bet tinka ir konservuotas tunas. Šiltos tuno salotos puikiai tinka užkandžiams, šventiniam stalui, pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Tunų filė supjaustykite 1-1,5 cm dydžio kubeliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais. Baltąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Agurką supjaustykite plonais pusapvaliais griežinėliais. Pomidorą supjaustykite mažais plonais griežinėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais ketvirčio žiedais.
Žingsnis 2
Kepkite tuną augaliniame aliejuje, kol jis taps norimo skonio.
Žingsnis 3
1 minutę pakepinkite česnaką. Į keptuvę suberkite svogūnus ir kepkite dar 2-3 minutes. Į svogūnus suberkite šparagines pupeles ir kartu kepkite 5 minutes.
Žingsnis 4
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite balzaminį actą, garstyčias ir alyvuogių aliejų. Sudėkite agurkus, pomidorus, keptas šparagines pupeles, svogūnus ir tuno filė į gilią salotinę. Užpilkite salotas padažu, sudėkite raudonąjį svogūną ir viską atsargiai išmaišykite. Nedidelį kiekį raudonojo svogūno palikite papuošimui. Patiekite salotas papuošę smulkintomis petražolėmis ir raudonuoju svogūnu. Gero apetito!
Kategorijos