Publikavimo data: 2024-03-26
Šiltos salotos su liežuviu ir bulvėmis
Laukiate svečių ir nežinote, kaip juos nustebinti? Išsaugojome jums gana retą ir skanų receptą - šiltas salotas su liežuviu ir bulvėmis. Nors šis patiekalas vadinamas salotomis, jį lengvai galima supainioti su karštuoju patiekalu. Į salotų sudėtį įeina jautienos liežuvis, kepti grybai, bulvės, pomidorai, salierai ir net Pekino kopūstai. Visą šį puošnumą papildo virtas kiaušinis. Tikrai verta paragauti!
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir jį ištirpinkite. Šiame svieste apkepkite nedideliais griežinėliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 2
Į keptuvėje esančias bulves sudėkite supjaustytus grybus. Sudėkite griežinėliais supjaustytą liežuvį ir susmulkintą svogūną. Apkepkite visus ingredientus kartu su sojų padažu.
Žingsnis 3
Supjaustykite pekino kopūstus, pomidorus ir salierus. Viską sumaišykite dubenyje.
Žingsnis 4
Į salotas sudėkite karštus ingredientus, pabarstykite smulkintomis žolelėmis ir pagardinkite Dižono garstyčiomis.
Žingsnis 5
Išvirkite virtą kiaušinį. Kad kiaušinis būtų idealiai iškeptas, užvirkite maždaug litrą vandens. Kai vanduo užvirs, įberkite druskos pagal skonį. Tada sumažinkite ugnį iki mažos, kad keptuvės dugne susidarytų tik maži burbuliukai. Vandens temperatūra turi būti 70-80 laipsnių. Kiaušinį sudaužykite į kokį nors indą ar sietelį ir atsargiai perkelkite į karštą vandenį. Kiaušinį virkite porą minučių. Išvirusį kiaušinį sudėkite ant salotų, pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Salotos paruoštos!
Kategorijos