Publikavimo data: 2024-06-16
Šiltos salotos su mandarinais ir skumbre
Mandarinas ir skumbrė - gana keistas derinys. Tai pasakys kiekvienas, kuriam dar neteko jo paragauti asmeniškai. Iš tiesų švelnios tekstūros skumbrė puikiai dera su saldžiarūgščiais šiek tiek pasūdytais mandarinais, o šviežios salotos ir aromatingas padažas papildo patiekalą, suteikdami jam galutinį akcentą ir padarydami jį tiesiog tobulą.
Žingsnis 1
Apibarstykite skumbrę druska ir pipirais tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Į vidų įdėkite lauro lapą ir petražoles. Žuvį suvyniokite į foliją, įdėkite į kepimo formą ir 20 minučių pašaukite į 180 ℃ temperatūros orkaitę. Praėjus šiam laikui, ištraukite skumbrę iš orkaitės, atvėsinkite, rankomis nulupkite kaulus ir padalykite į mažus gabalėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą mandarinams. Sumaišykite vandenį, obuolių sidro actą ir granuliuotą cukrų, tada įmaišykite gvazdikėlius ir cinamoną. Mandarinus padalykite skiltelėmis, suberkite į paruoštą marinatą ir padėkite ant ugnies. Užvirus virkite apie 5 minutes. Tada išimkite mandarinus iš sirupo.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau. Didelėje salotinėje sumaišykite salotų mišinį, skumbrę, mandarinus ir pomidorus. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos