Šiltos žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Šiltos žuvies salotos

Karštos žuvies salotos su keptomis bulvėmis ir orkaitėje marinuotu upėtakiu - tai tikrai nepažįstama šios žuvies porcija. Tačiau kvapnus upėtakis su sultingomis bulvėmis yra ne tik labai skanus, bet ir naudingas. Upėtakiuose esančios maistinės medžiagos normalizuoja nervų sistemą, kovoja su aukštu kraujospūdžiu ir gerina atmintį. O bulvės su švarku palaiko raumenų sistemos tonusą, stiprina imunitetą ir padeda virškinti baltymus bei riebalus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
86 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šiltos žuvies salotos Žingsnis 1
Iškepkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite bulves į karščiui atsparų indą, supilkite aliejų, druską, pipirus, išmaišykite ir 45 min. pašaukite į orkaitę.

Žingsnis 2

Šiltos žuvies salotos Žingsnis 2
Iškepkite upėtakius. Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite imbierą, česnaką, aitriosios paprikos miltelius, kalendros sėklas, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Sudėkite upėtakius į nemetalinį dubenį, užpilkite gautu marinatu, dubenį uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, išimkite upėtakius iš dubens, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite žuvį 20 minučių.

Žingsnis 3

Šiltos žuvies salotos Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Supjaustykite bulves ir upėtakius, sumaišykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartą sumaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos