Publikavimo data: 2024-09-16
Šiltos žuvies salotos
Karštos žuvies salotos su keptomis bulvėmis ir orkaitėje marinuotu upėtakiu - tai tikrai nepažįstama šios žuvies porcija. Tačiau kvapnus upėtakis su sultingomis bulvėmis yra ne tik labai skanus, bet ir naudingas. Upėtakiuose esančios maistinės medžiagos normalizuoja nervų sistemą, kovoja su aukštu kraujospūdžiu ir gerina atmintį. O bulvės su švarku palaiko raumenų sistemos tonusą, stiprina imunitetą ir padeda virškinti baltymus bei riebalus.
Žingsnis 1
Iškepkite bulves. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite bulves į karščiui atsparų indą, supilkite aliejų, druską, pipirus, išmaišykite ir 45 min. pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 2
Iškepkite upėtakius. Nedideliame dubenėlyje gerai sumaišykite imbierą, česnaką, aitriosios paprikos miltelius, kalendros sėklas, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Sudėkite upėtakius į nemetalinį dubenį, užpilkite gautu marinatu, dubenį uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Tada įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, išimkite upėtakius iš dubens, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite žuvį 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite salotas. Supjaustykite bulves ir upėtakius, sumaišykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar kartą sumaišykite.
Kategorijos