Publikavimo data: 2024-06-08
Singapūrietiški ryžiai su kiaušiniu
Singapūro virtuvė, kaip ir visa Rytų Azijos virtuvė, visada aštri, aštri ir aromatinga. Vienas iš tradicinių patiekalų, kurį turėtumėte pasigaminti savo virtuvėje, yra singapūrietiški ryžiai. Tokie ryžiai verdami kartu su vištienos gabalėliais ir daržovėmis, todėl jie būna sotūs, kvapnūs ir persisunkę daržovių sultimis. Maloniai paįvairina krevetės, o reikiamą aštrumą galima išgauti ryžius pagardinus sojų padažu.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves, mėsą ir ryžius. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir ant vidutinės ugnies 5-6 min. kepkite česnaką, kopūstus ir morkas, dažnai pamaišydami. Sudėkite virtus ryžius, vištieną, vištieną, papriką, išmaišykite ir kepkite dar 5 min.
Žingsnis 2
Paruoškite Singapūro ryžius. Į keptuvę sudėkite krevetes ir žalią kiaušinį, intensyviai maišykite, kad kiaušinis gerai pasiskirstytų ir būtų apkeptas kartu su kitais ingredientais. Mišinį maišydami kepkite dar 4-5 minutes, tada pagardinkite sojų padažu ir sezamų aliejumi. Ryžius ir daržoves kepkite dar 2-3 minutes, tada išjunkite ugnį.
Kategorijos