Singapūro stiliaus ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Singapūro stiliaus ryžiai

Singapūro, nedidelės salų valstybės Pietryčių Azijoje, įkurtos XIX a. pradžioje kaip Didžiosios Britanijos prekybos kolonija, virtuvė yra nuostabus visų pasaulio virtuvių mišinys. Nacionaliniai Singapūro patiekalai - tai klasikinis netoliese esančiai Kinijai būdingų produktų, egzotiškų Indijos prieskonių, Ramiojo vandenyno salų vaisių ir tradicinės angliškos virtuvės prieskonių derinys. Singapūro ryžiai yra vienas garsiausių nacionalinių patiekalų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Singapūro stiliaus ryžiai Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 2 puodeliais šalto vandens, trupučiu druskos užpilkite ryžius, pastatykite ant didelės ugnies ir leiskite vandeniui užvirti. Tada virkite ant mažos ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį - apie 15-20 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite ryžiams atvėsti.

Žingsnis 2

Singapūro stiliaus ryžiai Žingsnis 2
Kepkite krevetes su padažais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite į jį krevetes ir kepkite, kol jos lengvai apskrus. Prie krevečių sudėkite saldžiosios paprikos juosteles ir kepkite dar 1-2 minutes. Įpilkite sojų ir Vorčesteršyro padažą, "Tabasco" ir žuvies padažus, garam masala prieskonius. Viską išmaišykite.

Žingsnis 3

Singapūro stiliaus ryžiai Žingsnis 3
Paruoškite Singapūro ryžius. Iš keptuvės išimkite kelias krevetes papuošimui. Į likusias krevetes sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir suberkite virtus ryžius, žirnelius ir kukurūzus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 4-5 minutes. Paragaukite ryžių, jei reikia, pasūdykite, įberkite žaliųjų svogūnų ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos