Publikavimo data: 2024-06-08
Singapūro stiliaus ryžiai
Singapūro, nedidelės salų valstybės Pietryčių Azijoje, įkurtos XIX a. pradžioje kaip Didžiosios Britanijos prekybos kolonija, virtuvė yra nuostabus visų pasaulio virtuvių mišinys. Nacionaliniai Singapūro patiekalai - tai klasikinis netoliese esančiai Kinijai būdingų produktų, egzotiškų Indijos prieskonių, Ramiojo vandenyno salų vaisių ir tradicinės angliškos virtuvės prieskonių derinys. Singapūro ryžiai yra vienas garsiausių nacionalinių patiekalų.
Žingsnis 1
Išvirkite ryžius. 2 puodeliais šalto vandens, trupučiu druskos užpilkite ryžius, pastatykite ant didelės ugnies ir leiskite vandeniui užvirti. Tada virkite ant mažos ugnies, kol ryžiai sugers visą vandenį - apie 15-20 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite ryžiams atvėsti.
Žingsnis 2
Kepkite krevetes su padažais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite į jį krevetes ir kepkite, kol jos lengvai apskrus. Prie krevečių sudėkite saldžiosios paprikos juosteles ir kepkite dar 1-2 minutes. Įpilkite sojų ir Vorčesteršyro padažą, "Tabasco" ir žuvies padažus, garam masala prieskonius. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite Singapūro ryžius. Iš keptuvės išimkite kelias krevetes papuošimui. Į likusias krevetes sudėkite smulkintą česnaką, išmaišykite ir suberkite virtus ryžius, žirnelius ir kukurūzus. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 4-5 minutes. Paragaukite ryžių, jei reikia, pasūdykite, įberkite žaliųjų svogūnų ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos