Publikavimo data: 2024-05-26
Širdies salotos su marinuotais svogūnais
Neįprastos ir skanios salotos su kiaulienos širdimi, marinuotais svogūnais, kalendromis ir morkomis majonezo padaže. Marinuoti svogūnai suteikia šiek tiek rūgštelės ir puikiai atspindi širdies skonį. Patiekalui paruošti galima naudoti ir kiaulienos, ir jautienos, ar net vištienos širdeles. Šias salotas galima ruošti pietums, vakarienei ar šventei.
Žingsnis 1
Širdį užpilkite dideliu kiekiu šalto vandens, pastatykite ant ugnies, pasūdykite, įmeskite lauro lapą ir pipirų grūdelius. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir nugriebkite putas. Virkite širdį 2 valandas ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Dabar marinuokite svogūnus. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vandenį, actą, cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišykite. Suberkite svogūnus į marinatą ir sutrinkite juos rankomis, kad suminkštėtų ir geriau marinuotųsi. Palikite svogūnus marinuotis 20-30 minučių.
Žingsnis 4
Morkas sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 5
Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite kalendrą. Nedidelį kiekį atidėkite papuošimui.
Žingsnis 7
Atvėsinkite virtą širdį ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 8
Į gilią salotinę sudėkite širdį, česnaką, kalendrą, morkas ir marinuotus svogūnus. Salotas pagardinkite majonezu, druska ir pipirais pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Salotas patiekite papuoštas šviežia kalendra. Gero apetito!
Kategorijos