Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba

Sunku įsivaizduoti mėgstamas salotas be gerai pažįstamų ir tokių skanių žaliųjų žirnelių. Žinoma, kad konservuojant žalieji žirneliai praranda dalį naudingųjų savybių, tačiau net ir tokiu pavidalu juose yra lengvai virškinamų augalinių baltymų, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalis ir cinkas, bei daug vitaminų. Žalieji žirneliai nėra dietinis produktas, tačiau dėl savo gebėjimo greitai pasotinti organizmą jie gali ilgam numalšinti alkį. Šiandien konservuoti žirneliai dažnai vartojami kaip savarankiškas šiltas ir šaltas garnyras.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
29 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (35 bal.)

Žingsnis 1

Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba Žingsnis 1
Kai mėsa iškeps, į puodą suberkite bulvių kubelius ir troškinkite dar 20 minučių.

Žingsnis 2

Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite svogūną su trupučiu augalinio aliejaus, kol įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 3

Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba Žingsnis 3
Į puodą supilkite keptuvės turinį. Sudėkite konservuotus žaliuosius žirnelius. Pagal skonį pasūdykite. Sriubą virkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji kursai, kalakutienos sriubos, sriubos, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, bulvių sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, česnakų sezonas, jūsų receptai, be įprastų alergenų, namų receptai, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos