Publikavimo data: 2025-08-18
Širdinga kalakutienos ir žaliųjų žirnelių sriuba
Sunku įsivaizduoti mėgstamas salotas be gerai pažįstamų ir tokių skanių žaliųjų žirnelių. Žinoma, kad konservuojant žalieji žirneliai praranda dalį naudingųjų savybių, tačiau net ir tokiu pavidalu juose yra lengvai virškinamų augalinių baltymų, mineralinių medžiagų, tokių kaip geležis, kalis ir cinkas, bei daug vitaminų. Žalieji žirneliai nėra dietinis produktas, tačiau dėl savo gebėjimo greitai pasotinti organizmą jie gali ilgam numalšinti alkį. Šiandien konservuoti žirneliai dažnai vartojami kaip savarankiškas šiltas ir šaltas garnyras.
Žingsnis 1
Kai mėsa iškeps, į puodą suberkite bulvių kubelius ir troškinkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite svogūną su trupučiu augalinio aliejaus, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 3
Į puodą supilkite keptuvės turinį. Sudėkite konservuotus žaliuosius žirnelius. Pagal skonį pasūdykite. Sriubą virkite dar 10 minučių.
Kategorijos