Publikavimo data: 2024-10-22
Širdinga šavarma su grybais
Šavarmos populiarumo paslaptis paprasta. Tai nebrangus, lengvai paruošiamas, skanus ir patogus maistas. Tačiau nusipirkta šavarma ne visada patiks pagal skonį. O šis receptas patiks grybų mėgėjams, nes patys visada galite pasigaminti būtent tai, ko norite.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 10 minučių kepkite grybus ant didelės ugnies. Skystis turi išgaruoti, o grybai turi būti lengvai parudavę. Nuimkite nuo ugnies ir pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Kitoje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje maišydami kepkite vištienos gabalėlius 5-7 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Išdėliokite pitą ant stalo. Aptepkite 5 cm nuo krašto esančią pitos dalį česnakiniu padažu. Ant suteptos dalies išdėliokite sluoksnius: Pekino kopūstus, korėjietiškas morkas, grybus, vištienos filė ir pomidorus. Pabarstykite sūriu ir užpilkite česnakiniu padažu. Suvyniokite pitą taip, kad įdaro nesimatytų.
Žingsnis 4
Padėkite šavarmą ant grotelių ir 10 minučių pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Sūris turi išsilydyti, o pita turi tapti traški.
Kategorijos