Publikavimo data: 2025-08-17
Širdinga šavarma su tahini padažu
Naminė šavarma, pagaminta su tahini padažu, yra gera idėja sočiam užkandžiui. Šavarma nuo seno mėgstama visame pasaulyje, o patyrę virtuvės šefai kaskart stengiasi ją vis naujai pakeisti, kad skonis būtų ypatingas. Pikantiškas mėsos, citrinų sulčių ir marinuotų agurkų derinys tikrai patiks visiems, mėgstantiems sočius užkandžius.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: pakepinkite sezamo sėklas, kol jos paruduos, tada suberkite jas į maišytuvo indą, supilkite alyvuogių aliejų ir sumaišykite. Pagardinkite druska ir ½ citrinos sultimis.
Žingsnis 2
Marinuotą mėsą kepkite keptuvėje, kol ji įgaus auksinę spalvą. Išklokite pitos duonos lakštą, ant jo uždėkite Pekino kopūsto lapą, tada stambia tarka sutarkuotą sūrį, užpilkite padažu, tada išdėliokite juostelėmis supjaustytus agurkus.
Žingsnis 3
Toliau sluoksniuokite mėsą, pusžiedžiais supjaustytą raudonąjį svogūną ir žiedais supjaustytus pomidorus. Atsargiai, bet tvirtai susukite šavarmą ir kepkite keptuvėje su minimaliu kiekiu aliejaus, kol pitos lakštas taps auksinės spalvos.
Kategorijos