Publikavimo data: 2025-08-18
Širdingas kepenų ir kiaulienos paštetas orkaitėje
Paštetas kaip patiekalas yra susijęs su pasauline kulinarija. Pirmą kartą jis paminėtas senovės Romos laikais. Ten paštetas buvo gaminamas iš ančių kepenėlių, tačiau jis buvo patiekiamas tik kilmingiems piliečiams per puotas. Ilgainiui paštetas tapo žinomas Prancūzijoje, kur jis labiausiai išpopuliarėjo. Dabar paštetas ruošiamas ne tik restoranų virtuvėse, bet ir namuose. Šiuo atveju siūlome pašteto su mėsa ir kepenėlėmis receptą, kuris visai gali pakeisti rytinę dešrelę prie arbatos.
Žingsnis 1
Susmulkinkite mėsą, kepenis ir lašinius ir sumalkite mėsmale. Kartu su jomis supjaustykite morkas ir svogūnus. Įberkite druskos, lauro lapų ir juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite maltą mėsą.
Žingsnis 2
Į formą sudėkite mėsos mišinį. Uždenkite dangčiu ir 90 minučių pašaukite į orkaitę. Kepkite 150 °C temperatūroje.
Kategorijos