Publikavimo data: 2024-05-26
Širdingas varškės sūris su filo tešla
Patiekalus, paruoštus iš varškės, automatiškai galima priskirti prie sveikų ir maistingų, nes varškė yra ne tik vitaminų, baltymų ir sveikų riebalų, bet ir įvairių mineralų (magnio, kalcio, cinko, kalio), kurie svarbūs stabiliam ir normaliam organizmo funkcionavimui, šaltinis. Todėl varškė neabejotinai yra vienas geriausių filo tešlos įdarų.
Žingsnis 1
Taigi, norėdami paruošti įdarą, pirmiausia stambia tarka sutarkuokite bryndzą, o tada į ją sudėkite varškę. Kruopščiai išmaišykite. Jei bryndza nepakankamai sūri, įberkite druskos pagal skonį.
Žingsnis 2
Sviestą ištirpinkite bet kokiu jums patinkančiu būdu. Jei sviestą pasiuntėte į mikrobangų krosnelę, galite tuo pat metu suplakti kiaušinius ir grietinę.
Žingsnis 3
Ištepkite pirmąjį tešlos sluoksnį ir aptepkite ištirpintu sviestu. Paskleiskite antrąjį sluoksnį, patepkite sviestu ir plonu sluoksniu paskirstykite įdarą bei užpilkite grietinės įdarą. Tešlą ir įdarą susukite į vamzdelį.
Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir sudėkite į ją tešlos gabalėlius su sraigės formos įdaru. Ant pyrago supilkite likusį grietinės įdarą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 35-40 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos