Publikavimo data: 2025-08-18
"Širdingų reikalų" užkandis
Neįprastas, bet labai skanus užkandis, kurį lengvai galima paversti skaniomis salotomis. Labai svarbu išsirinkti sūrį, kurio skonis jums maloniausias. Taip pat būtina laikytis vištienos širdelių gaminimo laiko, kad skonio prasme jos netaptų "guminės".
Žingsnis 1
Širdis kruopščiai nuplaukite po karštu vandeniu.
Žingsnis 2
Vištienos širdeles sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite 45-55 minutes, kol suminkštės, ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Salotinėje sutarkuokite sūrį smulkia tarka.
Žingsnis 4
Nulupkite česnako skilteles ir jas smulkiai sutarkuokite.
Žingsnis 5
Į tarkuotą sūrį sudėkite česnaką.
Žingsnis 6
Į sūrį ir česnaką įpilkite 2 arbatinius šaukštelius majonezo (arba majonezo pagrindu pagaminto padažo).
Žingsnis 7
Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite salotų dubenyje.
Žingsnis 8
Virtas vištienos širdeles sudėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, kad įgautų pikantišką aromatą ir skonį.
Žingsnis 9
Kepkite širdeles ant vidutinės ugnies uždengę dangčiu 10-12 minučių.
Žingsnis 10
Šiek tiek atvėsinkite virtas vištienos širdeles ir perkelkite į salotų dubenį su sūrio mišiniu.
Kategorijos