Publikavimo data: 2024-06-22
Skaldytų žirnių košė
Rusijoje žirniai buvo naudojami įvairiems patiekalams gaminti. Šiuolaikiniame pasaulyje jie naudojami sriuboms gaminti ir konservuoti dedami į salotas. Iš žirnių taip pat galima pasigaminti žirnių košę. Toks patiekalas gaunasi skanus, naudingas ir maistingas. Jį galima ruošti ne tik paprastomis dienomis, bet ir pasninkaujant. Žirnių tyrę, jei norisi, galima papildyti grybais, troškiniu arba tarkuotu sūriu. Taip pat šis patiekalas tinka su šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Išmirkytus žirnius nusausinkite. Perkelkite juos į puodą ir užpilkite švariu vandeniu. Pagal skonį pasūdykite. Virkite žirnius 40-50 minučių.
Žingsnis 2
Virtus žirnelius trintuvu paverskite tyrele. Pagal skonį įberkite pipirų.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Žirnių tyrę sudėkite į serviravimo indą. Ant viršaus išdėliokite vyšnių puseles, papuoškite petražolėmis ir sezamo sėklomis.
Kategorijos