Skani lazanija su malta jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Skani lazanija su malta jautiena

Lazanija yra tradicinis italų virtuvės patiekalas, kuris išpopuliarėjo dėl savo paprastumo, nes jį paruošti gali ir pradedantis virėjas. Iš maltos jautienos paruošta lazanija yra nepaprastai skani ir apetitiška.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Skani lazanija su malta jautiena Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną, morką ir salierą kubeliais. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite morkas ir salierus ir maišydami kepkite 3 minutes. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite vyną, sudėkite pasatą, pomidorų pastą, sultinį, muskato riešutą, druską ir pipirus, išmaišykite, uždenkite ir virkite 7 minutes.

Žingsnis 2

Skani lazanija su malta jautiena Žingsnis 2
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite šiltą pieną, nuolat maišydami plaktuvu. Toliau maišykite, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies, įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto.

Žingsnis 3

Skani lazanija su malta jautiena Žingsnis 3
Ant riebalais ištepto kepimo indo dugno supilkite šiek tiek padažo ir sudėkite lazanijos lakštus. Ant tešlos dėkite mėsos įdarą, ant viršaus užpilkite bešamelio padažo ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sluoksnius pakartokite. Išdėliokite mocarelos griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Siųskite į įkaitintą orkaitę 30 minučių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, antrieji patiekalai iš miltų, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, pomidorų sezonas, česnakų sezonas, lazanija, receptų knyga, naminė lazanija

Kategorijos