Publikavimo data: 2025-08-20
Skani lazanija su malta jautiena
Lazanija yra tradicinis italų virtuvės patiekalas, kuris išpopuliarėjo dėl savo paprastumo, nes jį paruošti gali ir pradedantis virėjas. Iš maltos jautienos paruošta lazanija yra nepaprastai skani ir apetitiška.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūną, morką ir salierą kubeliais. Alyvuogių aliejuje pakepinkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite morkas ir salierus ir maišydami kepkite 3 minutes. Sudėkite maltą mėsą ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite vyną, sudėkite pasatą, pomidorų pastą, sultinį, muskato riešutą, druską ir pipirus, išmaišykite, uždenkite ir virkite 7 minutes.
Žingsnis 2
Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite. Supilkite šiltą pieną, nuolat maišydami plaktuvu. Toliau maišykite, kol padažas sutirštės, tada nukelkite nuo ugnies, įberkite druskos, pipirų ir muskato riešuto.
Žingsnis 3
Ant riebalais ištepto kepimo indo dugno supilkite šiek tiek padažo ir sudėkite lazanijos lakštus. Ant tešlos dėkite mėsos įdarą, ant viršaus užpilkite bešamelio padažo ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Sluoksnius pakartokite. Išdėliokite mocarelos griežinėlius ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Siųskite į įkaitintą orkaitę 30 minučių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos