Publikavimo data: 2024-10-14
Skani moliūgų košė su soromis
Moliūgų košė su soromis yra labai skanus, lengvas ir sotus patiekalas. Moliūgas turi daug cukraus, pektino ir karotino, yra B grupės vitaminų, vitaminų A, C, E, K, T. Moliūgo nauda taip pat susijusi su mineralinėmis medžiagomis, kurių jame gausu - pirmiausia kalio, kalcio, fosforo, geležies. Kartu sėklose gausu riebalų ir baltymų. Moliūgai pasižymi lipotropiniu poveikiu, t. y. neleidžia kauptis riebalų pertekliui. Be to, soros geba pašalinti iš organizmo toksinus ir antibiotikus.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą, sudėkite į jį moliūgą ir užpilkite vandeniu taip, kad moliūgas būtų apsemtas vandeniu. Virkite moliūgą ant vidutinės ugnies, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tada sudėkite soras ir pieną. Kai košė bus beveik paruošta, suberkite cukrų ir druską ir užvirkite.
Kategorijos