Publikavimo data: 2024-06-09
Skani žirnių tyrė su dešra
Žirnių tyrė yra pagrindinis garnyras ir klasikinis sovietų ir rusų virtuvės patiekalas. Jos populiarumas tarp garnyrų vis dar didelis. Ir tai lengva paaiškinti: ji skani ir maistinga, nesudėtinga paruošti, greitai paruošiama. Žirniai yra prieinamas ir gana biudžetinis produktas. Mūsų receptas leis šį paprastą patiekalą paversti pietų stalo puošmena. Jame sėkmingai dera keli aromatai, skoniai ir tekstūros.
Žingsnis 1
Paruoštus žirnius sudėkite į sietelį, kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite. Nugriebkite nuo paviršiaus putas, sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės, apie 1 valandą. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
Žingsnis 2
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite supjaustytas morkas ir svogūnus, kol lengvai apskrus. Išimkite dešrą iš apvalkalo ir supjaustykite nedideliais, iki 1 cm dydžio kubeliais. Supjaustytą dešrą sudėkite į keptuvę su kepintomis daržovėmis ir kepkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Kai žirniai bus gerai sutrinti, supilkite į košę išvirtą kepimo mišinį, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite. Košę su apkepu po dangčiu virkite dar 5 minutes, tada išjunkite ugnį ir palikite 10 minučių pastovėti po dangčiu.
Kategorijos