Publikavimo data: 2025-08-18
Skaniausi traškūs kalmarų žiedai
Kalmarų žiedai su traškia duonele - tai nedidelio pločio kalmarų žiedai, apvolioti duonelėje, iš anksto marinuoti švelniuose prieskoniuose su trupučiu rūgštelės, kepti aliejuje.
Žingsnis 1
Kalmarus, žinoma, nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Tada įberkite druskos, prieskonių ir citrinos sulčių. Citrina suteiks labai šalto skonio. Palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Kol marinuojate, atskiruose dubenėliuose pasiruoškite kiaušinį ir džiūvėsėlius.
Žingsnis 4
Kiaušinius reikia suplakti šakute.
Žingsnis 5
Dabar įdomioji dalis. Paimkite kalmaro žiedą, pamerkite jį į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius.
Žingsnis 6
Kepkite kalmarų žiedus karštame augaliniame aliejuje apie 2-3 minutes.
Žingsnis 7
Iškeptus žiedus sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad išsiskirtų aliejaus perteklius.
Kategorijos