Skaniausios cukinijos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Skaniausios cukinijos

Cukinijų tėvynė - Centrinė Amerika, iš kurios jos į Europą atkeliavo Kolumbo ekspedicijos dėka. Indėnai pasakoja legendą, pagal kurią moterys, laukdamos savo vyrų, susitikdavo su dievais ir gaudavo iš jų šių neįprastų daržovių. Skanios cukinijos - įdomus ir kartu nesunkiai paruošiamas patiekalas, kurį sudaro keptos daržovės ir lengvas padažas. Beje, cukinijose esantis vitaminas C saugo nuo priešlaikinio senėjimo, o kalis padeda normalizuoti kraujospūdį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skaniausios cukinijos Žingsnis 1
Apkepkite cukinijas. Daržovių griežinėlius sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite rankomis, kad visi gabalėliai būtų įmirkę. Tada į plokščią lėkštę supilkite miltus. Įmerkite į juos visus cukinijų gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos daržovių griežinėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 2

Skaniausios cukinijos Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite majonezą, česnaką ir susmulkintas žoleles. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos