Publikavimo data: 2024-06-13
Skaniausios cukinijos
Cukinijų tėvynė - Centrinė Amerika, iš kurios jos į Europą atkeliavo Kolumbo ekspedicijos dėka. Indėnai pasakoja legendą, pagal kurią moterys, laukdamos savo vyrų, susitikdavo su dievais ir gaudavo iš jų šių neįprastų daržovių. Skanios cukinijos - įdomus ir kartu nesunkiai paruošiamas patiekalas, kurį sudaro keptos daržovės ir lengvas padažas. Beje, cukinijose esantis vitaminas C saugo nuo priešlaikinio senėjimo, o kalis padeda normalizuoti kraujospūdį.
Žingsnis 1
Apkepkite cukinijas. Daržovių griežinėlius sudėkite į gilų dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite rankomis, kad visi gabalėliai būtų įmirkę. Tada į plokščią lėkštę supilkite miltus. Įmerkite į juos visus cukinijų gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite ant jos daržovių griežinėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į nedidelį dubenėlį sudėkite majonezą, česnaką ir susmulkintas žoleles. Pagal skonį pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
Kategorijos