Publikavimo data: 2024-09-17
Skaniausios žuvies salotos
Skaniausias žuvies salotas pagal šį receptą galima paruošti iš mažai sūdytos lašišos arba upėtakio. Šis užkandis nustebins šventinio stalo svečius, kurie įvertins kilnų ir labai subtilų jūros žuvų užkandžių skonį. Produktai recepte apskaičiuoti 2-3 porcijoms. Jei salotas ruošite didelei kompanijai, ingredientų kiekį drąsiai padidinkite 3 ar net 4 kartus. Patiekalas išeis toks skanus, kad nespėsite mirktelėti akimi, nes svečiai ims salotas į savo lėkštes.
Žingsnis 1
Paruoškite kiaušinius. Kiaušinius nuplaukite. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, kiaušinius nusausinkite. Leiskite vandeniui užvirti. Putpelių kiaušinius virkite 5 minutes, vištų kiaušinius - 8-10 minučių. Kiaušinius šaukštu perkelkite į šalto vandens indą 10 minučių. Nulupkite. Atskirkite vištų kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Trynius susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Sumaišykite baltymus, druską, pipirus ir majonezą. Pusę mišinio sudėkite ant salotinės dugno. Sumaišykite trynius ir majonezą. Užtepkite ant baltymų. Tada išdėliokite žuvį ir alyvuoges. Pabarstykite sūriu. Apšlakstykite majonezu. Ant viršaus sudėkite apelsinus. Ant viršaus užtepkite likusius baltymus ir majonezą. Uždenkite salotas maistine plėvele ir padėkite į šaltą patalpą 2-3 valandoms.
Kategorijos