Publikavimo data: 2024-10-15
Skanios cukinijos, pagardintos paprika ir žolelėmis
Cukinija yra gana universalus vaisius, derantis su daugeliu produktų. Šiuo metu yra daugybė įvairių šio vaisiaus patiekalų. Ją galima kepti ir troškinti, patiekti kaip lengvą užkandį, taip pat naudoti gana sotiems pietums ar vakarienei. Ypač vertingas cukinijų derinys su kitomis daržovėmis, nes patiekalas būna prisotintas įvairių vitaminų ir naudingų, normaliam žmogaus funkcionavimui reikalingų, savybių.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir papriką, o kai apskrus, sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas. Įpilkite pusę puodelio vandens ir troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Į katilą sudėkite nuluptus ir supjaustytus baklažanus, cukiniją ir brokolius. Kepkite 3-5 minutes, tada sudėkite stambiai supjaustytus pomidorus ir toliau troškinkite.
Žingsnis 3
Kol daržovės troškinasi, paruoškite joms padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę ir miltus. Gautą mišinį supilkite į keptuvę, išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes. Tada sudėkite česnaką ir žoleles. Troškinkite dar porą minučių. Baigę procesą, leiskite patiekalui pastovėti apie 5 minutes.
Kategorijos