Publikavimo data: 2025-08-18
Skanios salotos su krevetėmis ir vynuogėmis
Yra daugybė salotų, kuriose naudojamos krevetės. Dauguma jų ruošiamos labai paprastai ir neužima daug laiko. Šiame recepte naudojamos vynuogės savo saldumu puikiai papildo švelnų krevečių skonį.
Žingsnis 1
Krevetes sudėkite į puodą ir užpilkite vandeniu. Pasūdykite ir virkite, kol išvirs. Nulupkite krevetes nuo kiautų.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę. Sudėkite ant jos kedro riešutus ir kepkite nepridėdami aliejaus, kad jie būtų aromatingesni.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Grietinę ir grūdėtąsias garstyčias sudėkite į puodą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Kiaušinius išvirkite, nulupkite nuo lukštų ir supjaustykite kubeliais. Į salotinę kaip pirmą sluoksnį sudėkite suplėšytus salotų lapus. Ant jų uždėkite krevetes ir kiaušinius. Sluoksnį aptepkite padažu.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sudėkite kitą krevečių sluoksnį, apšlakstykite padažu ir pabarstykite sūriu. Perpjaukite vynuoges per pusę ir sudėkite ant sūrio. Pabarstykite skrudintais kedro riešutais.
Kategorijos