Publikavimo data: 2024-06-23
Skanios salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, vištiena
Sovietmečiu salotos "Švelnumas" buvo vienas populiariausių patiekalų. Jos dažnai buvo ruošiamos švenčių ar kitų svarbių įvykių proga. Laikui bėgant atsirado daugybė salotų variantų, tačiau tradicinis receptas vis dar yra vienas populiariausių. Salotos su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis ir vištiena yra klasikinis užkandžio variantas, kuriame visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Riešutai patiekalą padaro rūgštesnį, o džiovinti vaisiai jam suteikia saldžiarūgštės natos.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Paruoštas džiovintas slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Tą patį pakartokite su vištienos krūtinėle. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba kočėlu. Nuluptus kiaušinius perpjaukite per pusę, atskirkite trynius nuo baltymų, sutarkuokite juos ant vidutinės tarkavimo lentelės atskirai vieną nuo kito. Taip pat sutarkuokite sūrį.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Ant serviravimo lėkštės padėkite kepimo žiedą arba formą. Ant dugno sudėkite smulkintą vištieną ir ištepkite ją majonezu. Toliau - kiaušinių tryniai ir džiovintos slyvos. Salotas vėl ištepkite majonezu. Tada paskirstykite sūrį ir graikinius riešutus, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Pabaigoje išdėliokite tarkuotus baltymus ir nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos