Skanios salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Skanios salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, vištiena

Sovietmečiu salotos "Švelnumas" buvo vienas populiariausių patiekalų. Jos dažnai buvo ruošiamos švenčių ar kitų svarbių įvykių proga. Laikui bėgant atsirado daugybė salotų variantų, tačiau tradicinis receptas vis dar yra vienas populiariausių. Salotos su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis ir vištiena yra klasikinis užkandžio variantas, kuriame visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Riešutai patiekalą padaro rūgštesnį, o džiovinti vaisiai jam suteikia saldžiarūgštės natos.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
230 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanios salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, vištiena Žingsnis 1
Pradėkite ruošti salotas. Paruoštas džiovintas slyvas supjaustykite mažais gabalėliais. Tą patį pakartokite su vištienos krūtinėle. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba kočėlu. Nuluptus kiaušinius perpjaukite per pusę, atskirkite trynius nuo baltymų, sutarkuokite juos ant vidutinės tarkavimo lentelės atskirai vieną nuo kito. Taip pat sutarkuokite sūrį.

Žingsnis 2

Skanios salotos "Švelnumas" su graikiniais riešutais, džiovintomis slyvomis, vištiena Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Ant serviravimo lėkštės padėkite kepimo žiedą arba formą. Ant dugno sudėkite smulkintą vištieną ir ištepkite ją majonezu. Toliau - kiaušinių tryniai ir džiovintos slyvos. Salotas vėl ištepkite majonezu. Tada paskirstykite sūrį ir graikinius riešutus, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Pabaigoje išdėliokite tarkuotus baltymus ir nuimkite kepimo žiedą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos