Publikavimo data: 2024-09-16
Skanios salotos "Tsarsky"
"Caro" salotų recepte naudojama kalmarų filė. Baltųjų kalmarų mėsą galima vadinti dietiniu produktu, joje taip pat nėra cholesterolio. Mėsa turi būti tanki ir elastinga, po oda kokybiškas šviesiai kreminės spalvos kalmaras. Jūros gėrybių atspalvis keičiasi su amžiumi. Po virimo seni individai bus per kieti. Svarbiausia ruošiant kalmarus - neperkepti mėsos. Priešingu atveju net geriausi jauni kalmarai taps panašūs į "gumą" ir praras skonį.
Žingsnis 1
Išvirkite kiaušinius. Į puodą su šaltu vandeniu įmuškite kiaušinius ir pastatykite ant didelės ugnies. Užvirinkite vandenį ir užvirę virkite 8-10 minučių. Tada nuimkite puodą nuo kaitvietės ir užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu. Atvėsinkite ir nulupkite lukštus.
Žingsnis 2
Paruoškite salotų padažą. Į dubenį sudėkite majonezą ir grietinę ir sumaišykite juos su smulkintais česnakais. Pagal skonį įberkite pipirų ir palikite 10 minučių pastovėti.
Žingsnis 3
Pradėkite dėlioti salotų sluoksnius. Ant plokščios lėkštės stambia tarka sutarkuokite kiaušinius, užtepkite majonezo padažo sluoksnį. Tada sudėkite sūrį, aptepkite padažu. Tada sluoksniuokite griežinėliais pjaustytą lašišą. Jei norite, užpilkite sluoksnį padažo ir ant viršaus pabarstykite sviesto drožlėmis.
Kategorijos