Publikavimo data: 2024-06-23
Skanios žuvies salotos su lašiša ir ikrais
Labai populiarios žuvies salotos. Jos lengvos, skanios ir sveikos. Salotos su lašiša ir raudonaisiais ikrais - puikus šventinio stalo priedas. Kaip teigia mokslininkai, raudonieji ikrai yra puikios atminties ir ilgo gyvenimo maistas. Tyrimų duomenimis, žmonės, kurie jų valgo kartą per savaitę, gyvena 7-10 metų ilgiau. Ikrai leidžia greitai atgauti jėgas, todėl juos patariama valgyti nusilpusiems dėl ligos. Ne mažiau naudinga ir lašiša, kurioje yra daug vitamino A, omega-3 ir fosforo.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Lašišos filė supjaustykite nedideliais kubeliais, obuolius - mažais kubeliais. Aisbergo salotas padalykite į lapus. Didelius palikite patiekimui, o mažus supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite lašišą, ryžius, obuolį ir aisbergo salotas. Įdėkite raudonųjų ikrų, majonezo, grietinės ir citrinos sulčių, maltų pipirų. Salotas pasūdykite ir išmaišykite. Salotų lapus išdėliokite ant serviravimo lėkštės, uždėkite serviravimo žiedą. Į jį sudėkite salotas, šiek tiek sutrinkite ir nuimkite žiedą. Iki patiekimo salotas padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos