Publikavimo data: 2024-09-16
Skanios žuvies salotos šventiniam stalui
Žuvis populiari daugelyje pasaulio šalių. Į Rusiją žuvies patiekalai atkeliavo XVII a. Sudakas, lašiša ir eršketas buvo patiekiami karališkajame dvare. Paprasti žmonės gamino silkes ir karpius. Sovietmečiu žuvies virtuvė pasikeitė ir tapo kuo paprastesnė, tačiau lašišos, raudonųjų ir juodųjų ikrų malonumai išliko. Žuvies salotos tapo nepakeičiamu šventinio valgiaraščio patiekalu. Populiariausia - silkė po kailiu. Šios salotos turi daugybę variantų, pavyzdžiui, su marinuotais agurkais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Silkę supjaustykite 0,5 cm storio kubeliais. Bulves, morkas, sūrį ir burokėlius sutarkuokite tarka, geriausia stambia. Agurkus ir kiaušinius supjaustykite 0,3 cm storio kubeliais.
Žingsnis 2
Išdėliokite salotų sluoksnius. Pirmąjį sluoksnį sudaro silkė, ant viršaus dėkite svogūnus, tada burokėlius, aptepkite majonezu. Toliau dėkite agurkus, ant viršaus morkas, tada kiaušinius ir vėl aptepkite majonezu. Toliau sluoksniuokite sūrį ir bulves. Salotų viršų ir šonus patepkite majonezu.
Kategorijos