Skanios žuvies salotos šventiniam stalui pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Skanios žuvies salotos šventiniam stalui

Žuvis populiari daugelyje pasaulio šalių. Į Rusiją žuvies patiekalai atkeliavo XVII a. Sudakas, lašiša ir eršketas buvo patiekiami karališkajame dvare. Paprasti žmonės gamino silkes ir karpius. Sovietmečiu žuvies virtuvė pasikeitė ir tapo kuo paprastesnė, tačiau lašišos, raudonųjų ir juodųjų ikrų malonumai išliko. Žuvies salotos tapo nepakeičiamu šventinio valgiaraščio patiekalu. Populiariausia - silkė po kailiu. Šios salotos turi daugybę variantų, pavyzdžiui, su marinuotais agurkais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
158 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanios žuvies salotos šventiniam stalui Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Silkę supjaustykite 0,5 cm storio kubeliais. Bulves, morkas, sūrį ir burokėlius sutarkuokite tarka, geriausia stambia. Agurkus ir kiaušinius supjaustykite 0,3 cm storio kubeliais.

Žingsnis 2

Skanios žuvies salotos šventiniam stalui Žingsnis 2
Išdėliokite salotų sluoksnius. Pirmąjį sluoksnį sudaro silkė, ant viršaus dėkite svogūnus, tada burokėlius, aptepkite majonezu. Toliau dėkite agurkus, ant viršaus morkas, tada kiaušinius ir vėl aptepkite majonezu. Toliau sluoksniuokite sūrį ir bulves. Salotų viršų ir šonus patepkite majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos