Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus anties ir vištienos terinas su pistacijomis
Anties ir vištienos terinas su pistacijomis yra prancūziškas patiekalas. Šis patiekalas paprastai gaminamas iš paukštienos arba žuvies mėsos. Paukštiena puikiai dera su pistacijomis ir džiovintomis slyvomis. Slyvos patiekalui suteikia šiek tiek rūkyto skonio ir aromato.
Žingsnis 1
Paruoškite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi, pakepinkite česnaką ir išimkite. Tada toje pačioje keptuvėje pakepinkite svogūną ir sudėkite kubeliais supjaustytą anties krūtinėlę.
Žingsnis 2
Apkepkite, sudėkite maltą mėsą ir išmaišykite. Kai mėsa pakeis spalvą, supilkite romą, grietinėlę, Provanso žoleles ir išmaišykite. Po 1 minutės nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sausoje keptuvėje paskrudinkite pistacijas ir sudėkite į maltą mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į mėsą įmuškite plaktą kiaušinį ir išmaišykite. Šoninės juosteles sudėkite į kepimo indą krašteliais žemyn.
Žingsnis 4
Tada į formos vidurį sudėkite maltinukus, o į vidurį - džiovintas slyvas. Tada sudėkite likusią maltą mėsą ir ją sutankinkite. Uždenkite šonine, suvyniokite formą į foliją ir įdėkite į kepimo skardą.
Žingsnis 5
Į kepimo skardą supilkite vandenį iki formos vidurio ir pašaukite į orkaitę 90 minučių. Tada leiskite terinai atvėsti, uždėkite ant viršaus svorį ir 24 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos