Publikavimo data: 2024-06-12
Skanūs baklažanai
Baklažanai pirmą kartą buvo atrasti Pietryčių Azijoje, kur jie pradėti domestikuoti. Šiandien yra daugybė šio augalo veislių, tačiau jos nedaug skiriasi savo tekstūra ir skoniu. Tačiau spalva gali būti skirtinga - nuo švelnios levandų iki šviesiai geltonos. Skanūs baklažanai - tai apetitą žadinantys daržovių gabaliukai su auksine plutele ir padažu, pagamintu lengvos grietinės ir majonezo pagrindu. Patiekalas gaunasi kvapnus, skanus ir labai maistingas.
Žingsnis 1
Apkepkite baklažaną. Supjaustytus baklažanus pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius ir lengvai suplakite. Į kitą dubenėlį supilkite miltus. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir palikite, kad įkaistų. Baklažanų griežinėlius pirmiausia pamerkite į miltus, paskui į kiaušinius. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame inde sumaišykite grietinę ir majonezą. Į tą patį indą sudėkite smulkintus krapus ir smulkintą česnaką. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.
Kategorijos