Skanūs baklažanai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Skanūs baklažanai

Baklažanai pirmą kartą buvo atrasti Pietryčių Azijoje, kur jie pradėti domestikuoti. Šiandien yra daugybė šio augalo veislių, tačiau jos nedaug skiriasi savo tekstūra ir skoniu. Tačiau spalva gali būti skirtinga - nuo švelnios levandų iki šviesiai geltonos. Skanūs baklažanai - tai apetitą žadinantys daržovių gabaliukai su auksine plutele ir padažu, pagamintu lengvos grietinės ir majonezo pagrindu. Patiekalas gaunasi kvapnus, skanus ir labai maistingas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanūs baklažanai Žingsnis 1
Apkepkite baklažaną. Supjaustytus baklažanus pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius ir lengvai suplakite. Į kitą dubenėlį supilkite miltus. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus ir palikite, kad įkaistų. Baklažanų griežinėlius pirmiausia pamerkite į miltus, paskui į kiaušinius. Dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 2

Skanūs baklažanai Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nedideliame inde sumaišykite grietinę ir majonezą. Į tą patį indą sudėkite smulkintus krapus ir smulkintą česnaką. Kruopščiai išmaišykite ingredientus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos