Publikavimo data: 2024-05-26
Skanūs čeburekai su namine malta mėsa
Čeburekai su namine malta mėsa turi dvi paslaptis: jie gaminami iš kokybiškos maltos mėsos, o tešla minkoma verdančiame vandenyje. Tokia čeburekų tešla leidžia sukurti traškią plutelę, gardžiai kvepia, o naminis faršas visada geresnis už pirktinį parduotuvėje. Nors čeburekai nėra šventinis patiekalas, jie visada laukiami šeimoje, o ypač vaikų. Retkarčiais šiais stebuklingais Krymo totorių ir Kaukazo virtuvės pyragais galite vaišinti visus.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus, verdantį vandenį, aliejų ir druską, iš pradžių išmaišykite šakute, kad nesudegtų, tada rankomis. Užminkykite tešlą ir palikite ją 20-30 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Į mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, druską, pipirus ir šaltą vandenį. Maišykite mėsą, kad ji sugertų vandenį, tada čeburekuose bus daug sultinio.
Žingsnis 3
Iš likusios tešlos supjaustykite 10-12 apskritimų ir iškočiokite. Dėkite įdarą ir užspauskite kraštus užlenktu peiliu arba šakute. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Ant čeburekų pilkite karštą keptuvėje esantį aliejų, kad susidarytų burbuliukai.
Kategorijos