Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-21

Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių

Atėjus rudeniui prasideda šios nuostabios daržovės sezonas. Moliūgai vartojami žali, kepami, derinami su daržovėmis, ryžiais, vaisiais ir mėsa, troškinami, naudojami kaip kepinių įdaras. Moliūgų kreminė sriuba taip pat gana paplitusi. Šaltą rudens dieną pradžiuginkite artimuosius gardžiu desertu iš moliūgų ir džiovintų vaisių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių Žingsnis 1
Kai moliūgas bus beveik paruoštas, supilkite cukrų ir sultenes, virkite, kol sutirštės. Tada įberkite graikinių riešutų ir abrikosų.

Žingsnis 2

Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių Žingsnis 2
Kai moliūgas sutirštės, supilkite vaniliną, krakmolą ir sudėkite sviestą. Leiskite atvėsti. Tuo tarpu iškočiokite tešlą, patepkite kepimo skardą riebalais, sudėkite ant jos tešlą. Įdarykite tešlą įdaru.

Žingsnis 3

Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių Žingsnis 3
Ant viršaus pabarstykite abrikosus ir graikinius riešutus. Padarykite tinklelį plonais tešlos griežinėliais. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir 50 min. pašaukite į 180C įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos