Publikavimo data: 2024-10-21
Skanus desertas iš moliūgų ir džiovintų vaisių
Atėjus rudeniui prasideda šios nuostabios daržovės sezonas. Moliūgai vartojami žali, kepami, derinami su daržovėmis, ryžiais, vaisiais ir mėsa, troškinami, naudojami kaip kepinių įdaras. Moliūgų kreminė sriuba taip pat gana paplitusi. Šaltą rudens dieną pradžiuginkite artimuosius gardžiu desertu iš moliūgų ir džiovintų vaisių.
Žingsnis 1
Kai moliūgas bus beveik paruoštas, supilkite cukrų ir sultenes, virkite, kol sutirštės. Tada įberkite graikinių riešutų ir abrikosų.
Žingsnis 2
Kai moliūgas sutirštės, supilkite vaniliną, krakmolą ir sudėkite sviestą. Leiskite atvėsti. Tuo tarpu iškočiokite tešlą, patepkite kepimo skardą riebalais, sudėkite ant jos tešlą. Įdarykite tešlą įdaru.
Žingsnis 3
Ant viršaus pabarstykite abrikosus ir graikinius riešutus. Padarykite tinklelį plonais tešlos griežinėliais. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir 50 min. pašaukite į 180C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos