Publikavimo data: 2024-09-16
Skanūs įdaryti kiaušiniai šventiniam stalui
Kiaušinius galite įdaryti bet kuo, svarbiausia žinoti, kaip derinti tinkamus produktus tarpusavyje. Pavyzdžiui, kiaušiniai, įdaryti riešutais, ant šventinio stalo bus vertinami visų svečių. Toks užkandis labai populiarus Abchazijoje ir turi savo pavadinimą - akutagychapa. Smulkintų riešutų, žolelių ir adžikos įdaras suteikia patiekalui pikantiško ir nepakartojamo skonio.
Žingsnis 1
Išvirkite vištų kiaušinius. Vištienos kiaušinius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nuimkite kiaušinius nuo ugnies, įmeskite į šaltą vandenį, visiškai atvėsinkite ir nulupkite nuo lukštų. Tada kiekvieną kiaušinį perpjaukite pusiau ir išimkite trynius.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Graikinius riešutus suberkite į trintuvą ir labai smulkiai sumalkite. Į nedidelį dubenėlį sudėkite trynius, susmulkintus riešutus, susmulkintas žoleles, adžiką ir druską. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Kiaušinius pripildykite riešutų įdaru. Baltymus sudėkite ant plokščios lėkštės ir užpilkite įdaru. Tada 15-20 minučių padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kategorijos