Publikavimo data: 2024-10-21
Skanus ir greitas šavarma su vištiena, daržovėmis ir žolelėmis
Jei norite vaišinti šeimą šavarma, nebus jokių problemų nei su produktais, nei su laiku. Ji paruošiama greitai, visą produktų rinkinį visada galima nusipirkti neišleidžiant daug pinigų. Beje, Graikijoje šavarmos analogas vadinamas gyros ir jam, kaip ir kituose krikščioniškuose regionuose, gali būti naudojama kiauliena. Su vištiena ji mažiau kaloringa. Trumpai tariant, yra daugybė galimybių ir šavarmos variantų, todėl rinkitės pagal savo skonį ir pinigus.
Žingsnis 1
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Pamirkykite ją marinate, pagamintame iš sojų padažo ir kario mišinio. Palikite mėsą šaldytuve 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, grietinę, smulkintas žoleles ir česnaką. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Supjaustykite daržoves griežinėliais. Agurkus ir pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi filė kepkite 3-4 minutes. Dėkite ją vienu sluoksniu kepti ant didelės ugnies. Iškepusią vištieną sudėkite į atskirą indą ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Pitą aptepkite padažu ir vienoje pusėje atsitiktine tvarka su įdubimais išdėliokite mėsą ir daržoves. Atsargiai suvyniokite pitą su įdaru ir iš abiejų pusių apkepkite ant sausos keptuvės.
Kategorijos