Skanus jautienos kepenų terinas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Skanus jautienos kepenų terinas.

Terinas iš jautienos kepenų yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Puikus ir subtilus jautienos ir kepenų skonis derinamas su riešutais ir avižiniais dribsniais. Tinka šeimos pietums ir šventinėms vaišėms.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Skanus jautienos kepenų terinas. Žingsnis 1
Išvalykite kepenis ir 30 minučių pamirkykite jas piene. Jautieną ir kepenis supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite į kepenėles, tada įberkite dribsnių ir skrudintų riešutų. Įmuškite kiaušinius su druska, pipirais ir žolelėmis. Kiaušinius sumaišykite su kepenimis ir palikite valandai atvėsti. Perpilkite mišinį į aliejumi pateptą formą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite formą folija ir kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje apie valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos