Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus jautienos kepenų terinas.
Terinas iš jautienos kepenų yra ne tik skanus, bet ir labai sveikas. Puikus ir subtilus jautienos ir kepenų skonis derinamas su riešutais ir avižiniais dribsniais. Tinka šeimos pietums ir šventinėms vaišėms.
Žingsnis 1
Išvalykite kepenis ir 30 minučių pamirkykite jas piene. Jautieną ir kepenis supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite į kepenėles, tada įberkite dribsnių ir skrudintų riešutų. Įmuškite kiaušinius su druska, pipirais ir žolelėmis. Kiaušinius sumaišykite su kepenimis ir palikite valandai atvėsti. Perpilkite mišinį į aliejumi pateptą formą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite formą folija ir kepkite 170 °C temperatūros orkaitėje apie valandą. Nuimkite foliją ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos