Publikavimo data: 2024-06-24
Skanus jautienos plovas
Plovas tradiciškai ruošiamas su ėriena. Tačiau jei norite įvairovės arba neturite avienos, galite naudoti vištieną arba, kaip šiuo atveju, jautieną. Gaunasi ne mažiau skanus patiekalas. Taip pat pasidalysiu keliomis savo paslaptimis, gal kam nors jos bus naudingos. Kažkada man jas papasakojo, ir jų dėka mano plovas tapo panašus į plovą.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškime visus ingredientus. Mėsą nuplaukite, didelį gabalą supjausčiau į kelis vidutinio dydžio gabalėlius. Morkas ir svogūnus nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Ryžius gerai nuplauname.
Žingsnis 2
Pereikime prie maisto gaminimo. Išvirkite mėsą, nuplaukite putas, pasūdykite. Sultinį palieku, neišmeskite, jo prireiks vėliau.
Žingsnis 3
Tada supjaustykite morkas ir svogūnus. Kai mėsa išvirs, nukoškite sultinį į kitą dubenį, supjaustykite mėsą kubeliais ir porą minučių pakepinkite saulėgrąžų aliejuje.
Žingsnis 4
Dabar sudėkite morkas, pakepinkite dvi tris minutes ir galiausiai sudėkite svogūnus. Viską ilgai kepkite kartu. Aš kepiau ilgai, beveik iki sudegimo.
Žingsnis 5
Dabar galite sudėti ryžius, viską kruopščiai išmaišyti ir supilti sultinį. Aš ryžius užpyliau trupučiu sultinio, jei jo prireiktų, galite įpilti daugiau pabaigoje (svarbiausia - nepadauginti, čia situacijos nepataisysite).
Žingsnis 6
Uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti ant silpnos ugnies. Patikrinkite, ar ryžiai išvirė, ir kai tik jie išvirs - plovas paruoštas.
Kategorijos