Skanus jautienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Skanus jautienos plovas

Plovas tradiciškai ruošiamas su ėriena. Tačiau jei norite įvairovės arba neturite avienos, galite naudoti vištieną arba, kaip šiuo atveju, jautieną. Gaunasi ne mažiau skanus patiekalas. Taip pat pasidalysiu keliomis savo paslaptimis, gal kam nors jos bus naudingos. Kažkada man jas papasakojo, ir jų dėka mano plovas tapo panašus į plovą.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
31 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pirmiausia paruoškime visus ingredientus. Mėsą nuplaukite, didelį gabalą supjausčiau į kelis vidutinio dydžio gabalėlius. Morkas ir svogūnus nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Ryžius gerai nuplauname.

Žingsnis 2

Skanus jautienos plovas Žingsnis 2
Pereikime prie maisto gaminimo. Išvirkite mėsą, nuplaukite putas, pasūdykite. Sultinį palieku, neišmeskite, jo prireiks vėliau.

Žingsnis 3

Skanus jautienos plovas Žingsnis 3
Tada supjaustykite morkas ir svogūnus. Kai mėsa išvirs, nukoškite sultinį į kitą dubenį, supjaustykite mėsą kubeliais ir porą minučių pakepinkite saulėgrąžų aliejuje.

Žingsnis 4

Skanus jautienos plovas Žingsnis 4
Dabar sudėkite morkas, pakepinkite dvi tris minutes ir galiausiai sudėkite svogūnus. Viską ilgai kepkite kartu. Aš kepiau ilgai, beveik iki sudegimo.

Žingsnis 5

Skanus jautienos plovas Žingsnis 5
Dabar galite sudėti ryžius, viską kruopščiai išmaišyti ir supilti sultinį. Aš ryžius užpyliau trupučiu sultinio, jei jo prireiktų, galite įpilti daugiau pabaigoje (svarbiausia - nepadauginti, čia situacijos nepataisysite).

Žingsnis 6

Skanus jautienos plovas Žingsnis 6
Uždenkite puodą dangčiu ir palikite virti ant silpnos ugnies. Patikrinkite, ar ryžiai išvirė, ir kai tik jie išvirs - plovas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos