Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus jūros gėrybių pyragas
Jūros gėrybių pyragas arba pica yra labai populiari pica Italijos pakrančių regionuose, ypač Sardinijoje ir Sicilijoje. Jūros gėrybių pyragas yra tikras gurmaniškas patiekalas, kuris labai patiks jūros gėrybių mėgėjams. Jį tikrai verta pabandyti paruošti šventinei vakarienei.
Žingsnis 1
Norėdami užminkyti tešlą, paimkite dubenį ir persijokite į jį miltus, suberkite mieles, druską, miltus, šiltą pieną ir ištirpintą sviestą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pusantros-dvi valandas. Tešla turi išeiti labai lygi ir elastinga.
Žingsnis 2
Įdarui svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, apkepkite iki auksinės spalvos ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite, sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite atšaldytus svogūnus. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir tolygiai pabarstykite ant svogūnų sluoksnio. Tuomet imkite jūros gėrybių mišinį ir sudėkite jį ant sūrio. Pomidorus supjaustykite plonais apskritimais ir uždėkite ant ankstesnio sluoksnio.
Žingsnis 4
Iš grietinės, kiaušinių, miltų, druskos, pipirų ir muskato riešuto padažo pagaminkite padažą. Gerai išplakite iki vientisos masės ir padažu tolygiai aptepkite pyrago paviršių.
Žingsnis 5
Pašaukite pyragą į įkaitintą 200 °C orkaitę ir kepkite apie 50 minučių.
Kategorijos