Skanus kebabas svogūnų marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Skanus kebabas svogūnų marinate

Šašlykas yra klasikinis gruziniškas patiekalas, užkariavęs kone kiekvieno NVS gyventojo širdį. Klasikinį šašlyko receptą sudaro aviena, svogūnai ir specialių prieskonių mišinys, tačiau visi receptai, priklausomai nuo laikmečio ir paplitimo teritorijos, kinta, ne išimtis ir šašlykas. Pavyzdžiui, šašlyko svogūnų marinate recepte avieną keičia kiauliena, o akmens druskos ir pipirų mišinys tampa viena iš recepto sėkmės paslapčių.
Gaminimo laikas
760 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
258 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.89/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Skanus kebabas svogūnų marinate Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite ne per dideliais gabalais. Pusę svogūno susmulkinkite, o kitą pusę supjaustykite stambiais žiedais. Sumaišykite mėsą su svogūnais, sudėkite paprikas ir palikite marinuotis 8 valandas.

Žingsnis 2

Skanus kebabas svogūnų marinate Žingsnis 2
Po 8 valandų į mėsą ir svogūnus suberkite akmens druską, viską gerai išmaišykite ir palikite dar 3 valandoms, kad druska susimaišytų su marinatu ir įsigertų į mėsą.

Žingsnis 3

Skanus kebabas svogūnų marinate Žingsnis 3
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių, sumaišytų su svogūnais, ir dėkite ant žarijų kepsninės. Pirmiausia mėsą uždėkite ant grotelių ir leiskite jai pablyškti, kad susigertų visos sultys, tada kepkite apversdami iešmelius, kol mėsa iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, kepti orkaitėje ant kepimo skardos, sala, pietūs, vakarienė, kebabų sezonas, kebabas, kiaulienos kebabas, karštieji naujametiniai patiekalai, be bendrų alergenų, receptų knyga, kiaulienos vakarienė

Kategorijos