Publikavimo data: 2024-06-09
Skanus kebabas svogūnų marinate
Šašlykas yra klasikinis gruziniškas patiekalas, užkariavęs kone kiekvieno NVS gyventojo širdį. Klasikinį šašlyko receptą sudaro aviena, svogūnai ir specialių prieskonių mišinys, tačiau visi receptai, priklausomai nuo laikmečio ir paplitimo teritorijos, kinta, ne išimtis ir šašlykas. Pavyzdžiui, šašlyko svogūnų marinate recepte avieną keičia kiauliena, o akmens druskos ir pipirų mišinys tampa viena iš recepto sėkmės paslapčių.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite ne per dideliais gabalais. Pusę svogūno susmulkinkite, o kitą pusę supjaustykite stambiais žiedais. Sumaišykite mėsą su svogūnais, sudėkite paprikas ir palikite marinuotis 8 valandas.
Žingsnis 2
Po 8 valandų į mėsą ir svogūnus suberkite akmens druską, viską gerai išmaišykite ir palikite dar 3 valandoms, kad druska susimaišytų su marinatu ir įsigertų į mėsą.
Žingsnis 3
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmelių, sumaišytų su svogūnais, ir dėkite ant žarijų kepsninės. Pirmiausia mėsą uždėkite ant grotelių ir leiskite jai pablyškti, kad susigertų visos sultys, tada kepkite apversdami iešmelius, kol mėsa iškeps.
Kategorijos