Publikavimo data: 2024-05-26
Skanūs kiaulienos ir ėrienos kebabai
Iš pradžių kebabas buvo Artimųjų Rytų patiekalas iš mažų ėrienos gabalėlių, suvertų ant iešmo ir keptų ant medžio anglies. Vėliau šis pavadinimas prigijo visiems mėsos patiekalams, gaminamiems tokiu būdu. Dabar internete galima rasti tūkstančius kebabo iš jautienos, avienos, paukštienos ir net žuvies receptų. Atskirai verta paminėti kebabą iš kelių rūšių mėsos. Pavyzdžiui, neįprastas kebabas iš kiaulienos ir ėrienos yra puikaus patiekalo, sukurto remiantis sėkmingu skonių ir tekstūrų žaismu, pavyzdys, stebinantis vaizduotę savo paprastumu ir elegancija.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite porcijomis. Jie turi būti ne per dideli, kad gerai iškeptų, bet ne per maži, kad laikytųsi ant iešmo.
Žingsnis 2
Nuluptą svogūną padalykite į 2 dalis. 500 g supjaustykite stambiais žiedais, o 500 g - į košelę blenderiu arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsą į didelį puodą, suberkite druską, pipirus, svogūnų mišinį ir gerai išmaišykite rankomis, kad visa mėsa apsemtų marinatą. Sudėkite svogūnų žiedus ir lauro lapą ir palikite marinuotis 90 minučių.
Žingsnis 4
Marinuotą mėsą suverkite ant iešmo eilės tvarka kiauliena-jonai-jautiena-jonai ir t. t. Tarp gabalėlių palikite nedidelį atstumą, kad mėsa tolygiai iškeptų.
Žingsnis 5
Kebabų iešmelius dėkite ant kepsninės su įkaitusiomis anglimis be atviros ugnies ir kepkite retkarčiais apversdami, kol bus paruošti. Vidutiniškai tai trunka 15-20 minučių. Ant mėsos turi susidaryti auksinė traški plutelė.
Kategorijos