Publikavimo data: 2024-10-12
Skanus kiaulienos kebabas su kefyru
Ruošiant mėsą kebabams, naudojami įvairūs marinatai. Vienas iš populiariausių marinatų yra kefyro pagrindu pagamintas marinatas. Dėl tokio marinato mėsa būna minkšta, nes rauginto pieno produktai veiksmingai suminkština mėsos skaidulas, ir įgauna subtilų skonį. Reikėtų pažymėti, kad marinatas nėra aštraus skonio, todėl jį galite papildyti mėgstamais prieskoniais pagal savo skonį. Šis receptas taip pat yra pagrindinis receptas, nes pagal jį galima eksperimentuoti su skoniais naudojant įvairius prieskonius.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite porcijomis. Svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus ir citriną - apskritimais. Susmulkinkite žoleles. Sumaišykite druską ir prieskonius.
Žingsnis 2
Visi marinato ingredientai išdėstomi sluoksniais. Mėsos marinavimo indo dugną pabarstykite sumaišytais prieskoniais, sudėkite supjaustytus mėsos gabalėlius, tada įberkite druskos ir ant viršaus uždėkite svogūnų sluoksnį. Ant viršaus sudėkite pjaustytus pomidorus ir citriną. Viską pabarstykite žolelėmis. Ta pačia tvarka sudėkite likusius ingredientus, įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 3
Užpilkite visus ingredientus kefyru. Šaukštu arba mentele atsargiai pradurkite ingredientus, kad indas būtų visiškai užpildytas kefyru. Uždenkite indą lėkšte arba dangčiu ir padėkite į šaldytuvą, kad marinuotųsi per naktį, bet jei renginys jau už kampo, pakaks 4-6 valandų.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsą ir daržoves ant grotelių ir kepkite ant grotelių.
Kategorijos