Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus kiaulienos nugarinės terinas su vištiena
Terrine patiekalo konsistencija yra kažkas tarpinio tarp pašteto ir troškinio. Šį patiekalą galima paruošti įvairiais būdais. Žinoma, paruošimo būdas priklauso nuo ingredientų. Šis siūlomo varianto užkandis puikiai pakeis standartinį mėsos gabalą, be to, užims svarbią vietą ant jūsų stalo. Originalumą, natūralų sodrų skonį pastebės visi jūsų svečiai.
Žingsnis 1
Nulupkite nuo kumpio odą, sudėkite mėsą į didelį puodą. Užpilkite nugarinę vandeniu, pasūdykite, įdėkite lauro lapą ir pipirų žirnelius. Pastatykite puodą ant ugnies, kad mėsa troškintųsi apie 3-4 valandas. Likus trisdešimčiai minučių iki nugarinės paruošimo, į puodą įdėkite krūtinėlę ir virkite, kol ji iškeps. Paruošę nugarinę supjaustykite nedideliais mėsos gabalėliais. Krūtinėlę padalykite į skaidulas.
Žingsnis 2
Išvirkite grybus pasūdytame vandenyje ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite žalumynus. Sumaišykite kastinį, supjaustytus grybus, susmulkintus žalumynus.
Žingsnis 3
Paruoškite indą, kuriame formuosite teriną. Į formą sudėkite pusę kiaulienos ir grybų mišinio. Ant viršaus sudėkite paukštieną. Galiausiai ant viršaus sudėkite likusį mišinį. Sultinį perkoškite ir jame ištirpinkite želatiną, prieš tai šiek tiek pašildę ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje. Supilkite sultinį į formą ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Kategorijos