Publikavimo data: 2024-10-15
Skanus kišas su krūtinine, špinatais ir cukinijomis
Quiche - tai pyragas, kurio pagrindą sudaro kapota tešla, įdaras, pagamintas iš kiaušinių, grietinėlės arba pieno ir sūrio mišinio, grietinės ir plonais griežinėliais supjaustytos rūkytos krūtininės. Yra daugybė kišo variantų, pavyzdžiui, su keptais svogūnais arba įvairiais daržovių, žuvies ir mėsos deriniais.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje kepkite krūtinėlę, kol taps šiek tiek permatoma. Jei krūtinėlė ne per riebi, įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Į apkeptą krūtininę sudėkite morkas ir troškinkite 5 minutes. Į keptuvę sudėkite cukiniją ir troškinkite dar 4 minutes. Iškepusį faršą palikite atvėsti keptuvėje.
Žingsnis 2
Tada paruoškite tešlą: persijokite miltus ir stambia trintuve į miltus įtrinkite atšaldytą sviestą. Sviestą ir miltus rankomis greitai sutrinkite į trupinius. Įmuškite kiaušinį ir užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite tokio pat dydžio, kaip ir formos skersmuo, ir dar kelis papildomus centimetrus šonams. Dėkite tešlą į formą, išlyginkite šonus ir šakute subadykite dugną, tada 10 minučių pastatykite formą į šaldytuvą.
Žingsnis 4
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir išplakite iki vientisos masės. Tada supilkite pieną, druską, pipirus ir tarkuotą muskato riešutą. Išmaišykite iki vientisos masės. Sudėkite špinatus ir krapus. Sudėkite pusę sūrio ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Išimkite formą iš šaldytuvo. Tešlą pabarstykite trupučiu sūrio. Ant tešlos tolygiai paskirstykite keptos krūtinėlės, morkų ir cukinijų įdarą. Ant viršaus užtepkite įdaro. Dėkite kišą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 45 minutes. Praėjus 25 minutėms nuo kepimo pradžios, išimkite formą ir pabarstykite likusiu sūriu. Grįžkite į orkaitę ir kepkite, kol iškeps.
Kategorijos