Publikavimo data: 2024-05-26
Skanūs klasikiniai koldūnai
Išgirdę žodį "varenyky", iškart jį siejate su Ukraina, tačiau iš tiesų varenyky atsirado Turkijoje. Jie kilo iš mažų pyragaičių iš neraugintos tešlos su įdaru. Dabar varlyčiai gaminami su įvairiais iš anksto paruoštais pusgaminiais. Koldūnai formuojami mėnesio, pagoniškuose tikėjimuose simbolizuojančio vaisingumą, forma.
Žingsnis 1
Įmuškite kiaušinį, suberkite į miltus ir supilkite augalinį aliejų. Minkykite tešlą, palaipsniui įpildami vandens. Nedidelėmis porcijomis įberkite miltų, kad tešla būtų minkšta. Leiskite tešlai pailsėti 30 minučių.
Žingsnis 2
Iškočiokite ploną tešlos sluoksnį, stikline išpjaukite apskritimus ir į apskritimo vidurį dėkite įdarą. Apskritimą suspauskite. Virkite pasūdytame vandenyje, kol išvirs.
Kategorijos