Publikavimo data: 2024-06-08
Skanūs koldūnai su grybais
Tradicinis ukrainietiškas patiekalas "Varenyky" turi daugybę antrininkų visame pasaulyje, daugybę pavadinimų ir dar daugiau receptų. Drąsiai naudokitės mūsų receptu, kuris yra naudingas visiems: į jį įeina pažįstami, sveiki produktai, o rezultatas visada garantuotas. Juos nesunku iškepti, net ir pirmą kartą nesunkiai susidorosite. Ir jums nereikės daug laiko, o tai svarbu šiuolaikinei namų šeimininkei.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite 200 ml šilto virinto vandens, įberkite druskos, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Išsijotus miltus suberkite ant darbastalio, padarykite įdubimą ir atsargiai supilkite į jį su vandeniu išplaktus kiaušinius. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Ji neturi lipti prie rankų. Padėkite tešlą po maistine plėvele 30 minučių vėsioje vietoje. Per tą laiką ji pailsės ir taps elastingesnė.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti įdarą, nuluptas bulves išvirkite, kol suminkštės. Jas sutrinkite, pabaigoje įpilkite karšto pieno ir sviesto. Bulvių košės kiekį nustatykite patys, atsižvelgdami į savo skonį. Bulvių košė turi gerai išlaikyti formą.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite virtus svogūnus ir grybus. Sudėkite juos į įkaitintą keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite, kol iškeps. Sudėkite pakepintus grybus su svogūnais ir bulvių koše, sumaišykite įdarą, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių ir palikite šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 4
Padalykite tešlą į lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite plonu sluoksniu ant miltais pabarstyto darbo paviršiaus, išpjaukite apskritimus naudodami formą arba stiklinę. Į kiekvieno iš jų vidurį dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir suformuokite puslankio formos koldūnus. Koldūnus galima virti iš karto, virti pasūdytame vandenyje reikia 5 minutes nuo užvirimo. Juos galima užšaldyti, padėjus ant miltais pabarstytos lentelės ir įdėjus į šaldiklį.
Kategorijos