Skanūs koldūnai su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Skanūs koldūnai su malta mėsa

Uralo koldūnai pelnė autoritetą tarp daugelio tautų. Koldūnai skiriasi tik įdaru. Totoriai gamina tik iš avienos, rusai - iš jautienos arba kiaulienos ir jautienos faršo. Į maltą mėsą dedama pipirų, česnakų ir svogūnų, todėl koldūnai tampa daug sultingesni ir skanesni.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanūs koldūnai su malta mėsa Žingsnis 1
Į labai šaltą vandenį įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Palaipsniui suberkite miltus, plakant plaktuvu. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite tešlą ant stalo, vis įberdami miltų, kol tešla taps vientisa ir tiršta. Tešla turėtų nebelipti prie rankų ir stalo paviršiaus. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Skanūs koldūnai su malta mėsa Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su svogūnu pertrinkite per mėsmalę. Įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 20 minučių.

Žingsnis 3

Skanūs koldūnai su malta mėsa Žingsnis 3
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 2 mm storio tešlos gabalą. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną jų dėkite maltos mėsos ir formuokite koldūnus. Galus, jei norima, galima sujungti arba palikti pradinės formos.

Žingsnis 4

Skanūs koldūnai su malta mėsa Žingsnis 4
Koldūnus galite išvirti pasūdytame vandenyje. Galite įdėti svogūno, pipirų, lauro lapų, sviesto ir patiekti su sultiniu. Nuleiskite koldūnus į verdantį vandenį - išmaišykite, kai jie išplauks - virkite dar 2 minutes, kol bus paruošti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos