Publikavimo data: 2024-06-09
Skanūs koldūnai su malta mėsa
Uralo koldūnai pelnė autoritetą tarp daugelio tautų. Koldūnai skiriasi tik įdaru. Totoriai gamina tik iš avienos, rusai - iš jautienos arba kiaulienos ir jautienos faršo. Į maltą mėsą dedama pipirų, česnakų ir svogūnų, todėl koldūnai tampa daug sultingesni ir skanesni.
Žingsnis 1
Į labai šaltą vandenį įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Palaipsniui suberkite miltus, plakant plaktuvu. Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite tešlą ant stalo, vis įberdami miltų, kol tešla taps vientisa ir tiršta. Tešla turėtų nebelipti prie rankų ir stalo paviršiaus. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30-40 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su svogūnu pertrinkite per mėsmalę. Įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
Žingsnis 3
Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 2 mm storio tešlos gabalą. Formele arba stikline išpjaukite apskritimus. Į kiekvieną jų dėkite maltos mėsos ir formuokite koldūnus. Galus, jei norima, galima sujungti arba palikti pradinės formos.
Žingsnis 4
Koldūnus galite išvirti pasūdytame vandenyje. Galite įdėti svogūno, pipirų, lauro lapų, sviesto ir patiekti su sultiniu. Nuleiskite koldūnus į verdantį vandenį - išmaišykite, kai jie išplauks - virkite dar 2 minutes, kol bus paruošti.
Kategorijos