Publikavimo data: 2024-06-08
Skanūs koldūnai su sūriu
Vareniki su sūriu yra labai skanus naminis patiekalas. Tai plonu sluoksniu iškočiota tešla, supjaustyta nedideliais apskritimais su sūrio įdaru, tada užspaudžiami galai. Viskas priklauso nuo tešlos. Juos galima virti ir virti garuose. Koldūnų įdaras gali būti įvairus (saldus, sūrus ir pan.). Šis patiekalas gaunasi labai skanus ir minkštas, o koldūnų viduje esantis sūris tampa minkštas ir gerai išsitempia. Šio patiekalo forma labai įdomi ir savita.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį ir įpilkite į jį šilto vandens. Įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Įberkite šiek tiek miltų. Išminkykite tešlą iki vientisos masės ir suberkite likusius miltus.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą, kad ji būtų minkšta, bet elastinga. Palikite 5-10 minučių pailsėti.
Žingsnis 3
Tada tešlą plonai iškočiokite ir stikline išpjaukite apskritimus. Ant apskritimų uždėkite šiek tiek kietojo sūrio. Pasigaminkite koldūnus.
Žingsnis 4
Užkaiskite puodą su vandeniu, kol užvirs, tada šiek tiek pasūdykite ir sudėkite koldūnus. Išmaišykite, kad nesuliptų.
Žingsnis 5
Kai jie išplauks, šiek tiek sumažinkite ugnį ir virkite dar 3-4 minutes.
Kategorijos