Publikavimo data: 2024-06-08
Skanus maistas
Manty - tai tradicinis totorių mėsos patiekalas, ruošiamas ant garų. Manty sudaro smulkiai supjaustyta mėsa ir svogūnai, suvynioti į ploną tešlą. Įdaras gali būti labai įvairus, pavyzdžiui, mėsa, bulvės ir net moliūgas. Skirtingos tautos naudoja skirtingą mėsą - avieną, kiaulieną, ožkieną, paukštieną.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: nuolat maišydami supilkite vandenį į miltus ir suberkite druską. Tešlą minkykite 10 minučių, ji turi tapti elastinga. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite dar 5 minutes, uždenkite maistine plėvele ir rankšluosčiu ir palikite pailsėti. Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite mėsą, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir kalendros. Įpilkite vandens, kad mėsa būtų sultinga. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į gabalus, plonai iškočiokite ir į apskritimo vidurį dėkite įdarą. Kraštelius stipriai užspauskite, nes priešingu atveju mantas išviręs subyrės. Užriškite kraštus taip, kad gautumėte uodegą, kurios viršuje būtų ne mažiau kaip 18 raukšlių. Išvirkite mantą pasūdytame vandenyje, kai ji išplauks, virkite dar 5 minutes.
Kategorijos