Publikavimo data: 2024-06-15
Skanūs makaronai su krevetėmis ir sūriu
Krevetėse, kaip ir kitose jūros gėrybėse, gausu baltymų, kalcio ir jodo. Nepaisant to, kad krevetėse mažai kalorijų, jose yra cholesterolio, tačiau nedideliais kiekiais jis būtinas organizmui. Be to, šiuose vėžiagyviuose gausu omega rūgščių, kurios teigiamai veikia kraujagysles, todėl jos tampa elastingesnės. Protingas jų vartojimas gali būti gera širdies ir kraujagyslių ligų prevencija.
Žingsnis 1
Krevetes kepkite svieste iš abiejų pusių po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Paruoštas krevetes sudėkite į lėkštę. Svogūną apkepkite svieste, kol taps auksinis. Supilkite vyną ir troškinkite 3 minutes.
Žingsnis 2
Supilkite grietinėlę į keptuvę ir virkite dar 5 minutes. Tuo tarpu spagečius virkite 5 minutes. Į keptuvę suberkite pusę tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Sudėkite makaronus ir krevetes ir gerai išmaišykite. Pabarstykite patiekalą likusiu sūriu ir uždengę dangčiu troškinkite dar 5 minutes.
Kategorijos