Publikavimo data: 2025-08-17
Skanus mėsos terinas su pistacijomis
Terinas - gana populiarus prancūzų patiekalas iš daržovių, mėsos ar žuvies. Terrine dažnai lyginamas su troškintuvu. Terrine iš mėsos ir pistacijų yra labai skanus ir aromatingas, todėl tokį patiekalą ne gėda dėti ant stalo.
Žingsnis 1
Supjaustykite filė kubeliais. Supilkite vyną, brendį, druską, pipirus ir čiobrelius. Išmaišykite ir palikite 3 valandas pastovėti. Svogūną smulkiai supjaustykite, pasūdykite ir kepkite, kol apskrus. Česnakus išspauskite per presą ir sudėkite prie svogūnų. Pakepinkite 1 minutę ir atidėkite į šalį dubenyje. Kepenėles nuplaukite ir apie 3 min. virkite pasūdytame vandenyje. Tada atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Išplakite kiaušinį su grietinėle ir miltais. Į faršą įmaišykite pakepintą svogūną ir sutvirtinimo priemonę. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Į maltą mėsą sudėkite pistacijas ir kepenėles ir išmaišykite. Ištepkite formą aliejumi. Sudėkite šoninės juosteles. Ant šoninės sudėkite maltą mėsą, tada vištieną ir vėl maltą mėsą. Uždenkite terino formą folija ir įdėkite į keptuvę, pripildytą vandens. Kepkite 210 laipsnių temperatūroje 2 valandas. Tada nuimkite foliją ir nusausinkite vandens perteklių, palikite šaltoje vietoje 12 valandų.
Kategorijos