Publikavimo data: 2024-05-19
Skanus naminis pyragas
Kepti pyragą namuose nėra taip sudėtinga, kaip atrodo. Tereikia žinoti keletą niuansų. Jei biskvitas nukrenta, vadinasi, jam trūksta oro. O jo atsiranda intensyviai plakant kiaušinius ir dingsta aktyviai maišant kartu su miltais. Tešla neturi stovėti per ilgai, ją reikia kepti iš karto. Tačiau gatavą biskvitą, priešingai, geriau pastovėti. Naudojantis šiomis paprastomis taisyklėmis ir žingsnis po žingsnio receptu paruošti naminį pyragą orkaitėje nebus sunku.
Žingsnis 1
Į didelį dubenį įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu didžiausiu greičiu 5-7 minutes. Kiaušinių mišinys turi tapti baltas ir padvigubėti. Supilkite cukrų ir toliau plakite, kol masė taps balta ir blizgi.
Žingsnis 2
Suberkite persijotus miltus ir išmaišykite mentele tolygiais, bet švelniais sukamaisiais judesiais iš viršaus į apačią. Neminkykite per ilgai, nes tešla gali tapti per tiršta ir prarasti savo orumą.
Žingsnis 3
Kai tik miltų gumulėliai išnyks, perkelkite tešlą į formą, išlyginkite paviršių ir 30-35 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. Paruoštas biskvitas visada būna tolygaus pyrago, aukso rudos spalvos.
Žingsnis 4
Visiškai atvėsusį kempinį išimkite iš formos. Atsargiai peiliu braukite palei formos šonus ir atskirkite biskvitą.
Žingsnis 5
Paruoškite grietinėlę. Sviestą kartu su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi plakite mikseriu 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Pradėkite rinkti tortą. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 dalis ir aptepkite paruoštu kremu. Teptuku patepkite torto kraštus, kad geriau įsigertų. Torto viršų papuoškite uogomis ir palikite tortą šaldytuve kelioms valandoms, kad kremas sutirštėtų ir biskvitas įsigertų.
Kategorijos