Publikavimo data: 2024-06-08
Skanus plovas su ėriena
Plovas yra nacionalinis uzbekų patiekalas. Tai švelnus ir sotus mėsos patiekalas su ryžiais. Sudedamųjų dalių nėra daug, tačiau jos puikiai dera tarpusavyje. Prieskoniai patiekalui suteikia apgaubiančio skonio. Jis geriausiai tinka vakarienei su šeima arba artimais draugais. Jį lengva ir paprasta paruošti, tai gali padaryti kiekvienas.
Žingsnis 1
Paimkite ėriuką ir supjaustykite dideliais gabalais. Nulupkite svogūną ir supjaustykite jį pusžiedžiais. Tada sutarkuokite morkas tarkavimo mašinėle.
Žingsnis 2
Į katilą supilkite augalinį aliejų, pastatykite ant ugnies ir 10 minučių kepkite mėsą. Tada sudėkite svogūnus, morkas ir prieskonius. Dar šiek tiek patroškinkite.
Žingsnis 3
Ryžius sudėkite į dubenį ir kelias minutes užpilkite verdančiu vandeniu. Sudėkite juos prie mėsos. Viską užpilkite vandeniu ir sudėkite žalius česnakus. Virkite 40 minučių.
Kategorijos