Publikavimo data: 2024-05-26
Skanus plovas su vištienos sparnais
Ryžiai kilę iš Artimųjų Rytų. Yra daugybė plovo gaminimo variantų. Receptai skiriasi skonio pageidavimais, tačiau technologija panaši. Azerbaidžane į plovą dedama šafrano, Prancūzijoje jis verdamas su paukštiena, Indijoje dedama sandalo ir cinamono, Ispanijoje panašus patiekalas yra poblacion, kuris verdamas ir su mėsa, ir su jūros gėrybėmis.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite sparnelius iki auksinės spalvos. Kai sparneliai iškeps, sudėkite juos į katilą arba gilią keptuvę.
Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną ir sudėkite ant sparnelių. Tada apkepkite morkas iki auksinės spalvos ir sudėkite jas ant svogūnų. Sparnelių nemaišykite su daržovėmis.
Žingsnis 3
Mėsą ir daržoves atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu. Virkite, kol mėsa išvirs, tada pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad jis apsemtų ryžius porą centimetrų. Virkite, kol vanduo išvirs. Tik tada sudėkite česnaką, uždenkite dangčiu, įjunkite mažą ugnį ir palikite 15 minučių. Išjunkite kaitlentę ir leiskite plovui prisitraukti.
Kategorijos