Skanus plovas su vištienos sparnais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Skanus plovas su vištienos sparnais

Ryžiai kilę iš Artimųjų Rytų. Yra daugybė plovo gaminimo variantų. Receptai skiriasi skonio pageidavimais, tačiau technologija panaši. Azerbaidžane į plovą dedama šafrano, Prancūzijoje jis verdamas su paukštiena, Indijoje dedama sandalo ir cinamono, Ispanijoje panašus patiekalas yra poblacion, kuris verdamas ir su mėsa, ir su jūros gėrybėmis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
198 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
16 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus plovas su vištienos sparnais Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje apkepkite sparnelius iki auksinės spalvos. Kai sparneliai iškeps, sudėkite juos į katilą arba gilią keptuvę.

Žingsnis 2

Skanus plovas su vištienos sparnais Žingsnis 2
Tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną ir sudėkite ant sparnelių. Tada apkepkite morkas iki auksinės spalvos ir sudėkite jas ant svogūnų. Sparnelių nemaišykite su daržovėmis.

Žingsnis 3

Skanus plovas su vištienos sparnais Žingsnis 3
Mėsą ir daržoves atsargiai užpilkite verdančiu vandeniu. Virkite, kol mėsa išvirs, tada pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Skanus plovas su vištienos sparnais Žingsnis 4
Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad jis apsemtų ryžius porą centimetrų. Virkite, kol vanduo išvirs. Tik tada sudėkite česnaką, uždenkite dangčiu, įjunkite mažą ugnį ir palikite 15 minučių. Išjunkite kaitlentę ir leiskite plovui prisitraukti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos